Cara Tingkat Kan Stamina Berkayuh Basikal


Menjaga stamina merupakan salah satu cara yang harus dilakukan untuk mendapat kondisi yang tepat dalam mengarungi berbagai kesibukan tersebut. Anda mungkin tergoda untuk banyak makan sebelum berlari, tetapi pola makan seperti ini justru akan membuat anda merasa tak nyaman.

Tak dapat Pergi Gym? Tak ada Masalah... Jeslynn.Health Care
Tak dapat Pergi Gym? Tak ada Masalah... Jeslynn.Health Care from www.facebook.com

27 august 2020 at 7:28. Hal ini bertujuan untuk proses persiapan tubuh agar dapat mengikut fase selanjutnya [2]. Konsumsi makanan yang kaya energi dua jam sebelum berlari.

Cara Tingkat Kan Stamina Berkayuh Basikal.
Menunggang basikal secara kerap akan meningkatkan kesihatan anda. Ini adalah aktiviti yang sangat baik yang berfungsi untuk hampir seluruh bahagian badan. Anda juga akan mendapat faedah lain. Ini hanyalah beberapa fakta tentang aktiviti yang menarik ini.


Aktiviti ini akan membantu anda mendapatkan lebih banyak nafas berbanding mereka yang tidak melakukannya dengan kerap. Anda akan mendapati bahawa ini adalah senaman yang lebih berkesan daripada aerobik. Ia juga lebih menyeronokkan. Senaman jenis ini menjimatkan kos dan menyeronokkan, jadi anda boleh mendapatkan hasil yang terbaik untuk badan anda. Ini boleh membantu mengurangkan risiko serangan jantung, tekanan darah dan diabetes anda. Inilah sebabnya ia akan menjadi cara yang bagus untuk anda kekal sihat. Hasil penyelidikan bahawa menunggang basikal dalam jarak dekat dengan kerap akan menurunkan mengurangkan kadar kematian sebanyak 22%.


Ia adalah mungkin untuk menurunkan berat badan dengan menunggang basikal. Aktiviti ini akan membantu anda membakar tenaga yang anda perolehi daripada makanan. Latihan ini, yang boleh dilakukan hanya untuk 15 minit setiap 5-6 kali seminggu, akan membantu anda menurunkan 11 paun dalam satu tahun.


Ada satu lagi kesan baik yang anda boleh perolehi daripada menunggang basikal. Aktiviti ini boleh membuat mood anda baik. Ini boleh mengurangkan tekanan dan kemurungan. Aktiviti ini akan membolehkan anda untuk melihat persekitaran dan berinteraksi dengan orang lain. Udara segar akan tersedia untuk anda. Ini adalah perkara yang bagus untuk kesihatan anda. Aktiviti ini juga boleh memotivasikan anda untuk melakukan aktiviti harian anda.


Aktiviti ini bebas daripada pencemaran. Pengangkutan bermotor adalah lebih berbahaya daripada pengangkutan tidak bermotor. Ini mungkin kerana mereka yang menggunakan pengangkutan tidak bermotor bernafas lebih teratur. Juga , mereka menghirup oksigen lebih banyak.


Popular Posts

Naik Basikal Budak

Cara Pasang Pedal Basikal